De start .....

1981

Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig bundelen Mark en Pieter Diks, twee telgen uit het ‘DICO’-geslacht, hun ondernemerschap en starten een eigen retailonderneming. Hiermee zijn de eerste schreden gezet naar een onderneming gespecialiseerd in slaapcomfort die later is uitgegroeid tot de keten Beter Bed.

Beursgang Beter Bed

1996

Na een zorgvuldige voorbereiding en een door de grote vraag naar aandelen vervroegde sluiting op de inschrijving, is de eerste notering op de Amsterdamse Effectenbeurs op 2 december 1996 een feit. Vanaf die datum is het aandeel Beter Bed met fondscode BBED NL0000339703 officieel genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Acquisitie Matratzen Concord

1998

Met de focus op internationale expansie in de beddenmarkt neemt Beter Bed eind 1998 Matratzen Concord AG, een Duitse keten in matrassenspeciaalzaken, over. Naast Duitsland heeft deze snelgroeiende cash & carry-formule bij de overname ook winkels in diverse andere landen in Europa, waaronder Oostenrijk en Zwitserland.

Oprichting DBC International en introductie eerste M line-matrassen

2001

De door Beter Bed nieuw opgerichte dochteronderneming DBC International lanceert onder de naam M line een in eigen beheer ontwikkelde matrassenlijn. Deze M line-matrassen hebben unieke, drukverlagende eigenschappen, waarop patent is afgegeven. De doorontwikkelde M line-matrassen, -kussens en -slaapsystemen zorgen ervoor dat het lichaam een perfecte slaaphouding aanneemt en de contouren van het lichaam nauwlettend worden gevolgd waardoor het lichaam tijdens de nachtrust volledig ontspant en goed herstelt.

Acquisitie El Gigante del Colchón, Spanje

2005

In september 2005 maakt Beter Bed Holding N.V. bekend overeenstemming te hebben bereikt over de 100% overname van de Spaanse beddenketen El Gigante del Colchón. Tijdens de overname heeft El Gigante 20 winkels in de regio Barcelona. Met deze acquisitie voegt de groep een winstgevende keten toe aan haar activiteiten en verschaft zich daarmee een goede basis voor verdere groei in Spanje.

25-jarig jubileum Beter Bed

2008

De viering van dit zilveren jubileum staat voornamelijk in het teken van de klant, waarbij een speciaal jubileumassortiment wordt geïntroduceerd met diverse, voor de consumenten interessante acties. Dit jubileumjaar wordt afgesloten met een voor alle medewerkers en hun familie groots gevierd feest in het eigen distributiecentrum in Uden.

25-jarig jubileum Matratzen Concord

2011

Ook het 25-jarig jubileum bij Matratzen Concord gaat niet onopgemerkt voorbij. Bij dit jubileum staat eveneens de klant centraal en wordt er uitgebreid gevierd met speciale jubileumacties. De medewerkers van Matratzen Concord in Europa vieren dit jubileumjaar op gepaste wijze en conform de Duitse traditie.

Herlancering Beter Bed-formule

2013

In 2013 kiest Beter Bed ervoor zich kwalitatiever en aantrekkelijker te positioneren zónder ook maar enigszins te willen tornen aan de belangrijke geruststelling dat Beter Bed de beste prijs biedt voor goede kwaliteit. Het nieuw geïntroduceerde logo van Beter Bed is moderner en vriendelijker, neemt geen grote afstand van het vertrouwde, oude logo, maar blijft onder meer door het gebruik van dezelfde kleuren herkenbaar. Daarnaast worden Beter Bed-winkels zowel buiten als binnen opgefrist en krijgen daarmee een eigentijdse warmere uitstraling.

Overname BettenMax, Oostenrijk

2015

In oktober van dit jaar neemt Beter Bed Holding 'BettenMax' in Oostenrijk over. Ten tijde van de overname is BettenMax een vooraanstaand discountretailer in matrassen en bedtextiel met 18 winkels, 50 medewerkers en een jaaromzet van circa € 5 miljoen. De formule past in het business model en retailformat van Matratzen Concord waarbij operiationele, commerciële en financiële synergie kan worden gerealiseerd.

Overname Sängjätten, Zweden

2016

Beter Bed Holding maakt bekend de overname van Sängjätten op succesvolle wijze te hebben afgerond. Deze toonaangevende, Zweedse ‘value-for-money’ retailer in boxsprings, bedden en bedtextiel heeft 16 eigen winkels in Zweden, een jaaromzet van circa € 10 miljoen en 50 medewerkers. Daarnaast beschikt de onderneming over een franchisenetwerk van negen winkels. De acquisitie bestaat uit overname van de activa van de onderneming.

Beste Retailketen Slapen

2016

In oktober 2016 wordt Beter Bed uitgeroepen tot beste winkelketen van Nederland 2016-2017 in de categorie Slapen. Bovendien mag de Directie van Beter Bed Benelux een zelfde award in ontvangst nemen voor beste webshop van Nederland 2016-2017, eveneens in de categorie Slapen. Een mooie bekroning van tevreden klanten op het harde werken van alle medewerkers. 

Opnieuw award voor Beste Winkelketen en Webshop

2017

Beter Bed sleept voor het tweede jaar op rij in de categorie Slapen de award voor beste webshop van Nederland in de wacht en wint in dezelfde categorie de titel ‘beste winkelketen 2017-2018’.